Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Δευτέρα 15/04/2024

Πρόγραμμα ERASMUS+ Ε.Κ. Λαγκαδά στη Σικελία Ιταλίας

Το 1ο Ε.Κ. Λαγκαδά υλοποιεί το 2ο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια βίου Μάθησης ERASMUS+ εντός του σχολικού έτους 2022-2023 όπου περισσότεροι από 35 μαθητές και 10 εκπαιδευτικοί έχουν ωφεληθεί και ταξίδεψαν σε διάφορα μέρη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Erasmus+ είναι από τα πιο δημοφιλή και από τα πιο χρήσιμα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Ελλάδα φορέας υλοποίησης είναι το ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ (Ι.Κ.Υ.). Καλύπτει όλα τα έξοδα της μετακίνησης, διαμονής, διατροφής και κατάρτισης των μαθητών.

Υπεύθυνος του προγράμματος Erasmus+ είναι ο εκπαιδευτικός: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΕΛΛΗΣ Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετείχαν 16 μαθητές και 4 καθηγητές του 1ου Ε.Κ. Λαγκαδά οι οποίοι προέρχονται από τους Τομείς ‘Οικονομίας και Διοίκησης’, και ‘Πληροφορικής’.

Οι μαθητές πραγματοποίησαν επίσκεψη 16 ημερών στη ΣΙΚΕΛΙΑ της ΙΤΑΛΙΑΣ, από 10 έως 25 Φεβρουαρίου 2023 και συμμετείχαν στο πρόγραμμα με τίτλο:

« Training in modern large warehouse and supply chain management systems »

Επισκέφτηκαν το Παλέρμο που είναι και η πρωτεύουσα της Σικελίας, καθώς και τις πόλεις Barcellona Pozzo di Gotto, Μεσσίνα, Ταορμίνα, Κατάνια, Συρακούσες, Νότο και πολλές άλλες οι περισσότερες αποικίες των Αρχαίων Ελλήνων.

1ο Ε.Κ. ΛΑΓΚΑΔΑ

Ήταν ένα ταξίδι σε έναν τόπο σχετικό με τον Ελληνισμό. Ανάπνευσαν τη μεσαιωνική αύρα του Παλέρμο, είδαν τις Συρακούσες του Αρχιμήδη, το Teatro Greco της Ταορμίνα, την Ομηρική Σκύλλα και Χάρυβδη στο στενό της Μεσσίνας, και τη Μεγάλη Ελλάδα.

Η υποστήριξη των υφιστάμενων τεχνολογιών αλλά και η εξειδίκευση και διερεύνηση δυνατοτήτων και καινοτομιών στο χώρο των Logistics, αποτελεί πεδίο ανεξάντλητης δραστηριοποίησης και φυσικά σταθερή αξία στην αγορά εργασίας. Η δυνατότητα που θα δοθεί σε εκπαιδευόμενους αλλά και στους συνοδούς τους να αποκομίσουν γνώσεις και εμπειρίες στο τομέα αυτό, δεν είναι απλώς πολύτιμες αλλά ιδιαίτερα αναγκαίες.

Επιπλέον συμμετείχαν σε τεχνικές και επαγγελματικές επισκέψεις σε μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς του Σικελίας, επιτυγχάνοντας τη βελτίωση του γνωστικού αντικειμένου, την ανάπτυξη δεξιοτήτων, την διεύρυνση καινοτόμων μεθόδων και καλών πρακτικών μάθησης, την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη, την ανάπτυξη γλωσσικών δεξιοτήτων και τη σύνδεση του σχολείου με την αγορά εργασίας.

Υλοποιήθηκαν πλήθος πολιτιστικών δραστηριοτήτων στην Σικελία με επισκέψεις σε μουσεία, χώρους ιστορικού ενδιαφέροντος και σημαντικά αξιοθέατα.

 

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι:

Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΤΑΞΗ

1 ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ

2 ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Β

3 ΓΡΗΓΟΡΟΥΔΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β

4 ΔΡΙΝΗ ΖΩΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Γ

5 ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ ΕΥΘΥΜΙΟΣ Γ

6 ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Γ

7 ΜΑΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΦΩΤΙΟΣ Β

8 ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γ

9 ΜΠΟΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ Β

10 ΣΚΙΑΘΙΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΗΝΑΣ Β

11 ΣΩΠΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ

12 ΤΖΕΒΕΛΕΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ Β

13 ΤΟΠΟΥΖΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ Β

14 ΦΟΥΛΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΙΩΑΝΝΗΣ Β

15 ΧΑΛΑΤΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Γ

16 ΧΑΤΖΗΔΙΑΛΕΚΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ

 

Όλοι οι μαθητές θα πιστοποιηθούν με το EUROPASS MOBILLTY, που είναι ένα πιστοποιητικό αναγνωρισμένο σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Κατάμεστο το Κλειστό Γυμναστήριο Ζαγκλιβερίου για το 1ο Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών

Κατάμεστο το Κλειστό Γυμναστήριο Ζαγκλιβερίου για το 1ο Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών

Το Κλειστό Γυμναστήριο Ζαγκλιβερίου φιλοξένησε μια εντυπωσιακή εκδήλωση την Κυριακή 14 Απριλίου, το 1ο Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών Ζαγκλιβερίου. Η διοργάνωση, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας