Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Δευτέρα 11/12/2023

Απάντηση Προς Κατάνυξις: Δάσκαλε που δίδασκες !!!

Απάντηση Προς Κατάνυξις: Δάσκαλε που δίδασκες !!!
Θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ασήμαντο γεγονός το σχόλιο του ιστολογίου Κατάνυξις . (Διαβάστε το κάνοντας κλικ ΕΔΩ)
Θα μπορούσε, αλλά δυστυχώς δεν είναι.
Αποτελεί σημαντικό γεγονός ότι ένα θρησκευτικό ιστολόγιο διατείνεται τα περί υποστήριξης τοπικών ιστολογίων. Θα ήταν επιθυμητή τέτοια παρέμβαση αν επρόκειτο για αγνή και άδολη παρέμβαση, αλλά δεν είναι.
Η παρέμβαση ενός ιστολογίου το οποίο διαχειρίζονται συγκεκριμένοι «αντιφρονούντες» Ιερείς, κινούμενοι σε προκαθορισμένη ιδεολογική «γραμμή» , πολέμιοι των Ιεραρχικά προϊσταμένων τους , κάθε άλλο παρά ως συμβουλευτική, η αγαθή παρέμβαση μπορεί να χαρακτηριστεί.
Δεν υπάρχει καμία διάθεση «διόρθωσης λάθους» παρά μόνο διάθεση νουθεσίας και κατήχησης, και «μετατόπισης» του ζητήματος, μετακυλώντας τις ευθύνες για τον διχασμό, έχει προκληθεί από συγκεκριμένα «κέντρα».
Αγαπητοί διαχειριστές του Κατάνυξις, η αναφορά περί «εξυπηρέτησης των σκοπών, επιχώριου Επισκόπου» μόνο ως φαιδρά μπορεί να χαρακτηριστεί και σας επιστρέφεται.
Το lagadaslive δεν χρηματοδοτείται από κανέναν, πλην των μετόχων του.
Δεν προασπίζεται «λειτουργικές» η «οργανικές» θέσεις «εξουσίας» που αποτελούν την αιτία «πολέμου» ανάμεσα σε Ιερείς και τους Μητροπολίτες, που προσπαθούν να ελέγξουν τους υφισταμένους τους, ώστε να μην λειτουργούν ανεξέλεγκτα..
Ο απλός επισκέπτης του Ιστολογίου Κατάνυξης αντιλαμβάνεται από τον τρόπο γραφής το μένος συγκεκριμένων Ιερέων εναντίων Μητροπολιτών, κεκαλυμμένο με το πρόσχημα του οικουμενισμού, το οποίο «πλασάρουν» έντεχνα προς το ποίμνιο προκαλώντας διχόνοια.
Ακόμα και τα σχόλια που είναι «ανώνυμα» κινούνται σε συγκεκριμένη μία κατεύθυνση, και με ίδια φρασεολογία.
Είναι λοιπόν ηλίου φαεινότερο το ποιος χρησιμοποιεί ρητορική μίσους, για να διχάσει την ενορία. Είναι ξεκάθαρο στον έχοντα ανοιχτούς τους οφθαλμούς, και τον νου, το ποιος βαδίζει σε επικίνδυνα μονοπάτια.
Ναι είμαστε άσχετοι με τα θεολογικά ζητήματα ,αλλά η αναζήτηση της αλήθειας πάντα ήταν ένα ζήτημα που μας απασχολούσε.
Όχι της αλήθειας που βολεύει κάποιους.
Η αλήθεια είναι ότι δεν κινδυνεύει η πίστης, ούτε από έναν παπά, ούτε καν από τρεις, ούτε από τους Μητροπολίτες που στηλιτεύει το Κατάνυξις σε κάθε άρθρο.
Το Κατάνυξις ισχυρίζεται ότι ο π. Φώτιος ελέγχει για θέμα πίστεως τον Επίσκοπό του και κάνει χρήση του έσχατου πατερικού μέσου που του δίδει η Εκκλησία.
Δηλαδή ο Πατήρ Φώτιος είναι ο άμεμπτος και έγκριτος κριτής που έχει οριστεί να ελέγξει τον Επίσκοπο του. Ποιος κρίνει ότι ο συγκεκριμένος κριτής έχει την ικανότητα του κριτή?
Ποιος τον διόρισε κριτή, και δη του Επισκόπου του?
Οι υπόλοιποι τρείς αυτόκλητοι «αντιφρονούντες» κριτικοί ?
Είναι δυνατόν να στρέφονται εναντίων των εκλεγμένων Επικεφαλής Μητροπολιτών οι υφιστάμενοι τους , Ιερείς?
Ο μεγαλύτερος εχθρός της συνοχής της εκκλησίας , δεν είναι ο μουσουλμανισμός , οι αλλόθρησκοι, ούτε ο οικουμενισμός, είναι συμπεριφορές θνητών πατέρων, που εγκλωβισμένοι στα προσωπικά τους γήινα πάθη, προβαίνουν σε «μάχες» ευτελίζοντας και εξευτελίζοντας το λειτούργημα, και την αποστολή που τους έχει ανατεθεί διώχνοντας τον απλό άνθρωπο κάνοντας τον να αποστρέφεται την εκκλησία…
Αυτό που σας διαφεύγει κύριοι, είναι ότι τον πιστό τον ενδιαφέρει να πάει να ανάψει το κερί του, να προσευχηθεί, και όχι να γίνει όπλο στα χέρια Ιερέων που πολεμούν να διαφυλάξουν τα κεκτημένα…
Καλή Ανάσταση. ἥμαρτον ……

Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ  AYTO

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Aδεια προστασίας μητρότητας σε όλες τις μισθωτές

Με διατάξεις στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης «Αναμόρφωση επαγγελματικής ασφάλισης, εξορθολογισμός ασφαλιστικής νομοθεσίας, συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, σύστημα διορισμού και προσλήψεων των εκπαιδευτικών