Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Πέμπτη 22/02/2024

ΠΡΩΤΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ σε άρθρο του Βουλευτή Σάββα Αναστασιάδη

ΠΡΩΤΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββα Αναστασιάδη .

” Των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν“, τα σπίτια μας καίγονται και εμείς τραγουδάμε.
Με αυτή τη φράση περιέγραψε ο Θουκυδίδης την αδυναμία της Αθηναϊκής Πολιτείας να αντιληφθεί την πραγματικότητα που την περιέβαλλε και να αναστρέψει την πορεία προς την καταστροφή, κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού πολέμου.
Το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει και στις μέρες μας, στη Χώρα μας. Ζούμε τις ολέθριες συνέπειες του λαϊκισμού , της ασφαλούς πλειοδοσίας, της διαφθοράς, του νεοπλουτισμού, της χαλάρωσης των αξιών και της απόκρυψης της αλήθειας.
Η τυχοδίωκτη αριστερή κυβέρνηση, που κέρδισε τις εκλογές, πριν από ένα χρόνο περίπου, καταπατώντας το Σύνταγμα και εξαπατώντας το λαό, τη στιγμή που τα σημάδια ανάκαμψης ήταν ορατά, με τα ” ήξεις αφήξεις” την ανευθυνότητα και τον ερασιτεχνισμό της, επιδείνωσε τραγικά την κατάσταση.
Με ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής της την άλωση της Δημόσιας διοίκησης και με στρατηγική το βλέποντας και κάνοντας και αυτοσχεδιάζοντας, καταβαραθρώνει την οικονομία, την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια και προσπαθεί να μετατρέψει το κράτος σε κομματικό φέουδο.
Ο κατήφορος στον οποίο έχει μπει η χώρα, το τελευταίο διάστημα, έγινε ασυγκράτητος.
Η πολιτική ” των ανοικτών συνόρων ” που εφάρμοσε η κυβέρνηση, κατέστησε το προσφυγικό- μεταναστευτικό σε ανεξέλεγκτο, κυρίαρχο εθνικό πρόβλημα, ενώ η Χώρα κινδυνεύει να τεθεί εκτός των σχεδιασμών αντιμετώπισης του, από τη υποκριτική Μέρκελ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με κίνδυνο να απομονωθεί και να καταστεί ” αποθήκη ψυχών.”
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, την πολιτική αστάθεια και την αβεβαιότητα το χρηματιστήριο Αθηνών καταρρέει, συμπαρασύροντας τις τράπεζες και την οικονομία.
Με αφορμή το ασφαλιστικό, οι πολίτες, απογοητευμένοι και απελπισμένοι, βρίσκονται σε κατάσταση εξέγερσης, με τους αγρότες να κλιμακώνουν τις Κινητοποιήσεις τους και να απειλούν να φτάσουν μέχρι την πλατεία Συντάγματος.
Ενώ, λοιπόν, η χώρα βρίσκεται προ των πυλών της αβύσσου, η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας δείχνουν να μη καταλαβαίνουν τι συμβαίνει και αντί να πάρουν γρήγορες αποφάσεις, προσπαθούν με μία αέναη διαπραγμάτευση, όπως και τον περασμένο χρόνο, να εξαπατήσουν και πάλι το λαό, οδηγώντας την κατάσταση στα άκρα.
Η αγωνιώδης έκκληση που κυριαρχεί στα χείλια όσων αντιλαμβάνονται την κατάσταση και ανησυχούν όλο και περισσότερο είναι. Τι πρέπει να γίνει; Να σφίξουμε, πρέπει, όλοι τα δόντια, να ξεπεράσουμε τα πάθη, τις αδυναμίες και τις διαφορές μας και στεκόμενοι στο ύψος των περιστάσεων, κοιτώντας κατάματα την αλήθεια, με συλλογική προσπάθεια και αλληλεγγύη, όπως και στο παρελθόν, ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

Σάββας Αναστασιάδης
Βουλευτής Ν.Δ. Β΄ Θεσσαλονίκης

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα