Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Κυριακή 10/12/2023

Πυρ και μανία τα Λαγυνά για απαξίωση της Διοίκησης του Δήμου Λαγκαδά

Πυρ και μανία σύμφωνα με την διαμαρτυρία – ανακοίνωσή του Συμβουλίου των Λαγυνών για ανυπαρξία της Διοίκησης του Δήμου Λαγκαδά καταγγέλουν ευθύτατα τον Δήμαρχο που είναι και κάτοικος Λαγυνών τον Πρόεδρο Διονύση Φλωρινούδη και την Εντεταλμένη κ. Κοτσώνη που είναι εκλεγμένη και κάτοικος Λαγυνών .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΑΓΥΝΩΝ ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΛΑΓΥΝΩΝ Λαγυνά 02/11/2022

Προς : Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ιωάννη Ταχματζίδη
Κοινοποίηση : Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Πρόεδρο ΔΗΚΕΛ κα Ελισσάβετ Κοτσώνη
Πρόεδρο Κοινότητας Λαγυνών κ. Διονύσιο Φλωρινούδη
Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε
Όπως καλά γνωρίζετε με απόφαση σας, τοποθετήθηκε η κα Κοτσώνη, δημοτική σύμβουλος της παράταξης σας, ως εντεταλμένη σύμβουλος στην Κοινότητα Λαγυνών, με αρμοδιότητα το συντονισμό σε θέματα ασφαλείας, οδοποιίας και δημοτικού φωτισμού. Με την απόφαση σας αυτή καταργείται ουσιαστικά τον πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας και το τοπικό συμβούλιο, λειτουργώντας εντελώς αυθαίρετα και αντιδημοκρατικά, παρακάμπτοντας την βούληση της τοπικής κοινωνίας η οποία έχει εκφρασθεί μέσα από τις εκλογές.

Για τον πρόεδρο έχουμε αναφερθεί δημόσια σε προηγούμενες επιστολές μας ότι τα τρία χρόνια της προεδρίας του είναι αμέτοχος στα προβλήματα των κατοίκων των Λαγυνών. Δεν προασπίζεται τα σημαντικά θέματα των Λαγυνών στα Τοπικά και Δημοτικά συμβούλια και απλά υπακούει στις οποιαδήποτε εντολές σας και των δημοτικών συμβούλων μη θέλοντας να έρθει σε αντιπαράθεση μαζί σας για σημαντικά προβλήματα των Λαγυνών. Αυτό το γεγονός δεν αποτελεί λόγο για την παραγκώνιση του τοπικού συμβουλίου.

Η διοίκηση σας λόγω της αμέλειας και της αδιαφορία της, χωρίς διάθεση συνεργασίας και μη μπορώντας να δώσει λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν την τοπική μας κοινότητα, προσπαθεί να μεταφέρει την ευθύνη στο τοπικό συμβούλιο για να κρύψει την ανεπάρκεια της.

Με την επιστολή – διαμαρτυρία μας, θέλουμε να καταδείξουμε την παντελή έλλειψη σεβασμού και συνεργασίας προς το εκλεγμένο τοπικό συμβούλιο, την έλλειψη ενδιαφέροντος σχετικά με τα θέματα και τα προβλήματα που έχουν σχέση με την κοινότητα μας. Θέλουμε να επισημάνουμε για πολλοστή φορά την αδιαφορία για τις προτάσεις μας, για την λύση των προβλημάτων των Λαγυνών.
Για να γίνουμε ουσιαστικοί και για να ενισχύσουμε τα επιχειρήματα μας, εδώ και 4 μήνες με τον ορισμό της κυρίας Κοτσώνη ως εντεταλμένη συμβούλου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι με την απόφαση σας αυτή, δεν επιφέρατε κανένα θετικό αποτέλεσμα στην επίλυση των προβλημάτων της Κοινότητας των Λαγυνών.

Η αδιαφορία της συγκεκριμένης δημοτικής συμβούλου είναι χαρακτηριστική αφού δεν ήρθε σε καμία επαφή με το τοπικό συμβούλιο για να ενημερωθεί για τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τα Λαγυνά.

Φυσικά αυτό το γεγονός δεν μας εκπλήσσει γιατί συμβαίνει εδώ και τρία χρόνια με την συγκεκριμένη σύμβουλο καθώς ο τρόπος που λειτουργεί τα χρόνια της θητείας σας είναι αδιάφορος για την κοινότητα των Λαγυνών και για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Σημειολογικά θα θέλαμε να αναφέρουμε ένα θέμα αρμοδιότητας της κυρίας Κοτσώνη, το οποίο είναι η κατασκευή σχολείου στα Λαγυνά. Κληθήκαμε ως τοπικό συμβούλιο από την κυρία Κοτσώνη να πάρουμε εσπευσμένα απόφαση παραχώρησης χώρου για την δημιουργία σχολικού κτηρίου, την οποία και πήραμε άμεσα. Παρόλα αυτά πότε δεν ενημερωθήκαμε ποτέ για την μετέπειτα εξέλιξη της εδώ και τρία χρόνια.

Ζητάμε έστω και τον τελευταίο χρόνο να δείξετε διάθεση συνεργασίας και να εκμεταλλευθείτε την αγάπη μας για τον τόπο μας, έτσι ώστε και την ύστατη στιγμή να καταφέρουμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα των συγχωριανών μας.

Μην απαξιώνεται τους άμισθους τοπικούς συμβούλους.

Οι Τοπικοί Σύμβουλοι Λαγυνών
ΖΑΠΡΟΥΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Αντιπρόεδρος)
ΓΙΑΝΝΟΥΔΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
ΓΟΥΛΟΥΔΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
ΖΑΠΡΟΥΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΜΩΥΣΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Aδεια προστασίας μητρότητας σε όλες τις μισθωτές

Με διατάξεις στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης «Αναμόρφωση επαγγελματικής ασφάλισης, εξορθολογισμός ασφαλιστικής νομοθεσίας, συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, σύστημα διορισμού και προσλήψεων των εκπαιδευτικών