Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

info@gfd.gr

Κυριακή 05/02/2023

Σάββας Αναστασιάδης: Ελπίζω ο ΣΥΡΙΖΑ να προσγειώθηκε

Σάββας Αναστασιάδης: Ελπίζω ο ΣΥΡΙΖΑ να προσγειώθηκε στην πραγματικότητα, να αλλάξει συμπεριφορά και να μην παραπλανήσει άλλο τον κόσμο .

Ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Αναστασιάδης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Σάκης Μόσχης στο ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 fm (24.08.2016)

« Ποτέ δεν έχει συμβεί , μέσα στο Καλοκαίρι να έρθει ένας εκλογικός νόμος με την διαδικασία του κατεπείγοντος. Ποτέ δεν έχει συμβεί μέσα στο Καλοκαίρι, την περίοδο που όλος ο κόσμος είναι διακοπές , να εγκαινιάζονται αεροδρόμια και νοσοκομεία. Αυτές είναι κινήσεις προεκλογικές , αν και εκτιμώ ότι η κυβέρνηση δεν έχει λόγο να πάει σε εκλογές.

Ίσως κάνει αυτές τις κινήσεις ο κ. Τσίπρας για το ενδεχόμενο που μπορεί να βρεθεί σε αδιέξοδο, διότι μπροστά του έχει πολύ δύσκολα θέματα», δήλωσε στο ράδιο Θεσσαλονίκη ο Βουλευτής της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης.

Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε, ότι το προσφυγικό θα το βρούμε με μεγαλύτερη ένταση μπροστά μας , λέγοντας σχετικά: «Δεν θέλω να είμαι μάντης κακών αλλά δεν βλέπω να τηρείται η συμφωνία με την Τουρκία. Ο Ερντογάν απασφάλισε εδώ και καιρό, και νομίζω ότι δεν έχει όρια. Αν θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο θα πιέσει δεν νομίζω ότι έχει κανέναν ενδοιασμό , άλλωστε το έχει δηλώσει. Απαιτεί με τον τρόπο που ο ίδιος κινείται , αυτά που έχουνε συμφωνηθεί. Από την άλλη νομίζω ότι η Ευρώπη δεν είναι διατεθειμένη με τις συνθήκες που υπάρχουν τώρα και με τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έγιναν στην Ευρώπη , το θέμα της visas να το απελευθερώσει. Ήδη παρακολουθούμε μία αύξηση ροών προσφυγικών από τα νησιά».

« Υπάρχουνε τρόποι, και μάλιστα έγινε πρόταση από τη Νέα Δημοκρατία. Να δεχθούμε πρόσφυγες με νόμιμο τρόπο , να τους παίρνουμε με τα καράβια από τα λιμάνια της Τουρκίας και στη διαδρομή να γίνεται η καταγραφή , και όταν αποβιβάζονται στην Ελλάδα να γνωρίζουμε τι, ποιος και πού.

Όμως η κυβέρνηση επέλεξε άλλο τρόπο . Ο κ. Μουζάλας μας έλεγε πριν από λίγους μήνες ότι μέχρι το Σεπτέμβριο θα είχαν λυθεί όλα τα θέματα. Ο Σεπτέμβριος έχει φτάσει, δεν υπάρχει καμία προετοιμασία. Ο κ. Μουζάλας ποτέ δεν ήταν έτοιμος, πάντα ακολουθούσε τα γεγονότα και ήταν σχολιαστής Υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής», ανέφερε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης,

« Το θέμα του ΟΑΣΘ αφορά κυρίως την εξυπηρέτηση των πολιτών. Η κοινωνία της Θεσσαλονίκης και οι πολίτες είναι όμηροι της πολιτικής του κ. Σπίρτζη και της Κυβέρνησης. Ο κ. Σπίρτσης εδώ και δεκαπέντε μήνες δεν δέχεται να συζητήσει με τους εργαζόμενους και τον Οργανισμό. Τα αποτελέσματα είναι αυτά που βλέπουμε», υπογράμμισε ο Βουλευτής για τον ΟΑΣΘ,

σημειώνοντας , «ο κ. Σπίρτζης έχει αλλεργία με την ιδιωτική πρωτοβουλία, και ο λόγος που συμπεριφέρεται έτσι στον ΟΑΣΘ είναι αυτός. Παραπλανεί ο κ. Σπίρτζης, κάνοντας μία σύγκριση. Λέει ότι ο ΟΑΣΘ χρηματοδοτείται περισσότερο αναλογικά από τον ΟΑΣΑ. Αυτό είναι ψέμα τραγικό, διότι ο ΟΑΣΑ είναι δημόσια συγκοινωνία, επιδοτείται με τον ίδιο τρόπο, με την αντισταθμιστική καταβολή που έχει συμφωνηθεί να δίνει η πολιτεία ανά εισιτήριο, για να κάνει κοινωνική πολιτική και να έχει χαμηλό εισιτήριο. Την ίδια δίνει στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη , με την διαφορά ότι στην Αθήνα όλα τα λειτουργικά, την ανανέωση του στόλου κ.α. τα έχει αναλάβει το δημόσιο.Τα τελευταία πέντε χρόνια σε δυο νομοθετικές πρωτοβουλίες εξυγίανσης των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας ( ΟΑΣΑ), έχει φορτωθεί το δημόσιο με πέντε δις ευρώ χρέη. Αντιθέτως για τον ΟΑΣΘ δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο»

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης , ο Πρόεδρός μας, είναι φειδωλός, ποτέ δεν έχει τάξει τίποτε, λέει την αλήθεια, λέει και τα μη ευχάριστα.

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο οι πολιτικοί πρέπει να πούνε την καθαρή αλήθεια στους πολίτες. Να ξέρουνε οι πολίτες που βαδίζουνε . Και αν ξέρουνε τι έχουνε να αντιμετωπίσουνε μπροστά τους και τι προσδοκούν, τι περιμένουν, νομίζω ότι θα συμφωνήσουνε και αυτοί και θα συνεργαστούν έτσι ώστε να βγούμε από την κρίση. Δεν γίνεται να τραβάει η μισή κοινωνία μπρος και η μισή πίσω για να ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα.

Πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι μαζί πολιτικό σύστημα και κοινωνία για να ξεπεράσουμε αυτό το τεράστιο πρόβλημα που μας ταλανίζει. Δεν το βλέπω μέχρι σήμερα δυστυχώς. Ελπίζω, μετά την απομυθοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιμνημονιακό κόμμα , και το δίλημμα μνημόνιο, αντιμνημόνιο που έχει πλέον τελειώσει. Ελπίζω ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον να προσγειώθηκε στην πραγματικότητα, να αλλάξει συμπεριφορά και να μην παραπλανήσει άλλο τον κόσμο» κατέληξε ο κ. Αναστασιάδης.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Ανοίγει η ψηφιακή αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπεγράφη σήμερα, με την οποία αποφασίστηκε η έναρξη λειτουργίας της ειδικής ψηφιακής