Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Πέμπτη 28/09/2023

Σάββας Αναστασιάδης: «Η κοινωνία θέλει ενότητα όχι διχασμό»

Στο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου αναφέρθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης μιλώντας στο Πρακτορείο FM 104,9 και στον δημοσιογράφο Νίκο Γιώτη. «Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από ενότητα όχι από διχασμό», τόνισε και έδωσε έμφαση στο θετικό μήνυμα που προτάσσει προς τον λαό η Νέα Δημοκρατία.

«Παρ’ όλες τις κρίσεις που αντιμετωπίσαμε, τηρήσαμε το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα, ήμασταν συνεπείς στις βασικές μας δεσμεύσεις, επιτύχαμε την αύξηση του εισοδήματος των πολιτών και την ανάπτυξη της οικονομίας, μειώσαμε τα φορολογικά βάρη, ενισχύσαμε την παιδεία, αναβαθμίσαμε συνολικά το εθνικό σύστημα υγείας, εδραιώσαμε την ασφάλεια, εσωτερική και εξωτερική, ενισχύσαμε τον στρατό, περιορίσαμε τα μεταναστευτικά ρεύματα. Ζητάμε τώρα μία δεύτερη τετραετία, ισχυρή εντολή, αυτοδυναμία, ώστε να συνεχίσουμε το έργο μας», επισήμανε.

Σε ερώτηση για το ζήτημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη ο κ. Αναστασιάδης απάντησε:

«Αυτό αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, και ο πρόεδρος Α. Τσίπρας έπρεπε να πάρει μέτρα ώστε να μη φτάσουμε εδώ. Η θέση μας είναι ότι οι βουλευτές αυτοί μιλούν για εθνική μειονότητα και όχι μουσουλμανική, όπως ρητά αναφέρεται στη Συνθήκη της Λωζάνης. Ότι είναι ενεργούμενα του προξενείου δεν αμφιβάλει κανείς. Ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να είχε αντιληφθεί τον κίνδυνο και να τους είχε αποκλείσει από τα ψηφοδέλτια. Το θέμα άλλωστε ανακίνησαν πρώτα στελέχη του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ. Το σύνολο των πολιτών της μουσουλμανικής μειονότητας είναι Έλληνες πολίτες, έχουν όλα τα δικαιώματα και οι παρεμβάσεις της Τουρκίας και του προξενείου πολλές φορές δεν γίνονται αποδεκτές με ευχαρίστηση από τον χώρο αυτό. Αντιλαμβάνονται ότι ζουν σε μία φιλελεύθερη, δημοκρατική χώρα όπου μπορούν να προκόψουν κι αυτοί σε αντίθεση με αυτά που βλέπουν να συμβαίνουν στην Τουρκία. Θυμίζω ότι το 2013 είχα φέρει τροπολογία ώστε στα ελληνικά σχολεία να διδάσκουν ιεροδιδάσκαλοι το Κοράνι στα παιδιά των μουσουλμάνων, τα οποία μέχρι τότε δεν έκαναν μάθημα την ώρα των θρησκευτικών και πήγαιναν σε ιδιωτικά σχολεία που ίδρυσε το προξενείο».

Τέλος, σε ερώτηση για τα χαμηλά ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας στη Β περιφέρεια Θεσσαλονίκης είπε:

«Παραδοσιακά στη Β’ Θεσσαλονίκης η ΝΔ συγκέντρωνε ποσοστό πάνω από τον πανελλήνιο μέσο όρο και πολύ σωστά αποφάσισε ο πρόεδρός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης να κινηθούμε στην περιφέρεια ώστε να επανέλθουμε στα επίπεδα που βρισκόμασταν. Είχαμε στα δεξιά μας το κόμμα Νίκη που δεν μπορέσαμε να αντιληφθούμε πώς λειτούργησε και πήρε 2.92% τον Μάιο. Τέτοια κόμματα, όπως η Νίκη και η Ελληνική Λύση και παλιότερα ο Λεβέντης και οι ΑΝΕΛ, είναι κόμματα διαμαρτυρίας, έχουν θέση όταν υπάρχει κρίση και όχι σε συνθήκες ομαλότητας και κανονικότητας. Είναι κόμματα μίας χρήσης, δεν έχουν δυνατότητα να αλλάξουν τίποτα, να παρέμβουν. Και στον πατριωτισμό μένουν στα λόγια».

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Ο γνωστός επιχειρηματίας Χρήστος Παπασωτηρίου υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος

Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη “Αλληλεγγύη“, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα είναι στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο γνωστός επιχειρηματίας Χρήστος Παπασωτηρίου.

Μαρία Κουλτουκή για ένα Αειφόρο Λαγκαδά εκμεταλλευόμενοι τις Ανανεώσιμες Πηγές και τα Φωτοβολταϊκά

Μαρία Κουλτουκή για έναν Αειφόρο Λαγκαδά εκμεταλλευόμενοι τις Ανανεώσιμες Πηγές και τα Φωτοβολταϊκά Αγαπητοί συμπολίτες του Δήμου Λαγκαδά είμαι πτυχιούχος της Νομικής σχολής του ΑΠΘ