Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 01/12/2023

ΣΟΚ στο Δήμο Λαγκαδά παθαίνουν εμφράγματα με τους Λογαριασμούς νερού

Μια πολύ σημαντική καταγγελία φέρνει στο “φως” της δημοσιότητας ο FOCUS FM 103.6. συγκεκριμένα, δημότης του δήμου Λαγκαδά, με κατοικία στο Πολυδένδρι, κατήγγειλε αδικαιολόγητα υπέρογκους λογαριασμούς ύδρευσης σε βάρος των πολιτών της περιοχής, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις είναι αδύνατο να καλυφθούν. Η ΔΕΥΑΛ, όπως αναφέρει ο κ. Σωκράτης, έφτασε σε σημείο να εκδώσει λογαριασμό για άτομο που δε βρίσκεται εν ζωή!

«Αυτό που αντιμετωπίσαμε τον τελευταίο μήνα είναι το εξής: υπέρογκες αυξήσεις, όχι απλά “φουσκωμένοι” λογαριασμοί. Υπάρχει λογαριασμός με τελικό ποσό πληρωμής 1887,39 ευρώ για το δεύτερο εξάμηνο του 2022. Ο συγκεκριμένος λογαριασμός ανήκει σε μια οικία του Πολυδενδρίου, της οποίας η ένοικος έμενε μόνη της και έχει δύο χρόνια που έχει πεθάνει(…) Δε γνωρίζουμε πότε έφτασε ο λογαριασμός,αλλά η γυναίκα έχει πεθάνει» ανέφερε αρχικά.

«Υπάρχουν πάρα πολλοί παρόμοιοι λογαριασμοί και όχι μόνο στο Πολυδένδρι. Ήδη, ο κόσμος κινητοποιείται και θα γίνει συγκέντρωσει, παρουσία νομικού για να διερευνηθεί το θέμα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαγκαδά, τα αίτια της αύξησης οφείλονται σε προηγούμενους δημάρχους, κακοδιαχείριση, αγνοώντας προφανώς ότι ο ίδιος επί τρεισήμισι χρόνια είναι δήμαρχος Λαγκαδά. Ο ίδιος το προσεχές διάστημα θα αποχωρήσει, διότι θέλει να “κατέβει” υποψήφιος ως βουλευτής και αγνοεί πλήρως για τις εντυπώσεις που αφήνει. Δεν είναι απλά αδιαφορία, αλλά απάνθρωπο αυτό που συμβαίνει», συμπληρώνει ο κ. Σωκράτης.

«Το ζήτημα της ΔΕΥΑΛ και όλη αυτή η κατάσταση διαιωνίζεται επί δικής του δημαρχίας. Η καταχρηστική αυτή αύξηση, και ενδεχομένως και παράνομη, διότι θα κριθεί από τα ελληνικά δικαστήρια. Ο ίδιος ο κ.Ταχματζίδης παραδέχτηκε ότι δεν έχουν γίνει καταμετρήσεις για χρόνια, οπότε αντιλαμβανόμαστε ότι αν γίνει μια μέτρηση αν δίμηνο ή τρίμηνο η κατανάλωση δε θα ξεπερνά τα 150, 200 κυβικά. Όταν όμως γίνεται σε 2, 3 ή 5 χρόνια, σίγουρα θα αυξηθεί κατακόρυφα»

Αναφορικά με τα αίτια των “υπέρογκων και ληστρικών αυτών λογαριασμών”, o καταγγέλων επισήμανε:

«Πρώτον, η απόφαση της ΔΕΥΑΛ, η οποία το Μάρτιο του 2022 πήρε την απόφαση να αλλάξει τους λογαριασμούς της χρέωσης, ώστε η χαμηλότερη βαθμίδα της κλίμακας από 0,12 να μεταβληθεί 0,40. Που σημαίνει αύξηση 333%. Στη δε μεγάλη κλίμακα από 0,36 σε 2,5 που σημαίνει 700% αύξηση. Έτσι, “μαγειρεύτηκε” η κλίμακα, ώστε να είναι η τιμή πάντα υψηλότερη. Σε συνδυασμό με τα δύο πορηγούμενα, τις αυξήσεις της κλίμακας με τις καθυστερημένες υδρομετρήσεις, έχουμε πλέον με γεωμετρική πρόοδο αύξηση του νερού και έχουμε πληροφορίες για λογαριασμούς ακόμη και για άνω των 2.000 ευρώ. Αφορούν 50 χωριά αυτό το ζήτημα»

Τέλος, για τις ενέργεις που πρόκειται να ακολουθήσουν από εδώ και πέρα οι κάτοικοι όχι μόνο του Πολυδενδρίου, αλλά και ολόκληρου του δήμου Λαγκαδά, ο κ. Σωκράτης είπε:

«Είμαστε αποφασισμένοι να προβούμε σε κάθε νόμιμο, δίκαιο, σωστό και έντιμο τρόπο ώστε να μπορέσουμε να ακυρώσουμε αυτή την προώθηση αυτών των αυτών των αυξήσεων».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ

 

 

 

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα