Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Σάββατο 20/07/2024

Tα Λουτρά του Λαγκαδά παρουσιάζουν χειρότερη εικόνα

Tα Λουτρά του Λαγκαδά παρουσιάζουν χειρότερη εικόνα
Προς: Δήμο Λαγκαδά
Δήμαρχο κ. Καραγιάννη
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Δημοτικούς Συμβούλους

Κύριε Δήμαρχε Λαγκαδά, κυρία Πρόεδρε του Δημ.Συμβουλίου, κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Επανερχόμαστε για πολλοστή φορά για το θέμα που καίει την πόλη και τον Δήμο μας και εννοούμε τα Λουτρά του Λαγκαδά. Μια επιχείρηση που κάποτε έσφυζε από ζωή και τώρα παρουσιάζει την χειρότερη εικόνα στην ιστορίας της.
Προ καιρού ψηφίστηκε η ανάθεση του ζητήματος σε μελετητές που θα ετοίμαζαν τρείς
προτάσεις για την επαναλειτουργία της επιχείρησης σε σωστές και βιώσιμες βάσεις. Πρόσφατα δόθηκε παράταση για την κατάθεση του οργανογράμματος αυτού στην συγκεκριμένη εταιρεία, για λόγους πολύ νεφελώδεις (αναζήτηση στοιχείων για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, δηλαδή ο κ. Καραγιάννης 3 φορές Δήμαρχος θυμήθηκε την 3η να ψάξει πού ανήκουν τα Λουτρά!!!).
Όμως αυτό που μας εντυπωσιάζει είναι ο τρόπος και η διαδικασία που προχωράει αυτή η υπόθεση. Κατ’ αρχήν αποφασίστηκε η ανάθεση σε μελετητές χωρίς να προηγηθεί μια ανοιχτή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα, για να εκθέσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι και η κυβερνώσα παράταξη τις δικές τους προτάσεις, να μάθει επιτέλους ο κόσμος τις μύχιες σκέψεις και το όραμα του κ.Δημάρχου και των συμβούλων του. (Εδώ παρενθετικά να πούμε ότι η επιχείρηση των Λουτρών μέχρι και τη θητεία του Δημάρχου Βλ.Κωνσταντινίδη λειτουργούσε κερδοφόρα και χωρίς μεγάλα προβλήματα). Κατόπιν περιμέναμε να δοθεί ο λόγος στην αντιπολίτευση να καταθέσει κι αυτή τις δικές της προτάσεις για τα Λουτρά, και στη συνέχεια θα έπρεπε να ενημερωθεί η «Επιτροπή Διαβούλευσης των πολιτών» να εκφέρει άποψη και προτάσεις και επειδή γνωρίζουμε ότι επί των ημερών σας οι θεσμοί αυτοί δεν λειτουργούν, θα περιμέναμε να καλέσετε τους συλλόγους των επαγγελματοβιοτεχνών Λαγκαδά, τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην εστίαση και τη φιλοξενία για να ακούσουμε τις προτάσεις και τις σκέψεις τους.
Αντ’ αυτών ανέλαβε μια εταιρεία η οποία αγνοεί παντελώς την ιστορία και τη δραστηριότητα της Λουτροπόλεώς μας , την σύνδεσή της με την πόλη και την αγορά της, και περιμένουμε με το καλό να μας καταθέσει τις προτάσεις της, που το κόστος τους θα ανέρχεται περίπου στις 20.000 ευρώ. Δηλαδή θα μας κάνουν μια μελέτη να μας πουν τι θέλουν και τι προτείνουν αυτοί, χωρίς να ξέρουν τι θέλουμε και τι προτείνουμε εμείς, δηλαδή η κοινωνία και οι φορείς του Δήμου μας. Τι θα έβλαπτε αν γινόταν μια ανοιχτή συνεδρίαση με τους εκπροσώπους των μελετητών για να ακούσουν προβληματισμούς και προτάσεις;
Εμείς, σαν Ενεργός Δημότης, πολλές φορές καταθέσαμε προτάσεις και προκαλέσαμε συζητήσεις γύρω από το θέμα των Λουτρών, αλλά «στο κουφού την πόρτα….»! Θέλουμε όμως να δηλώσουμε εξ αρχής, ότι η αδυναμία και η ανυπαρξία σχεδίου (για να μη πούμε λέξη βαρύτερη) της παράταξης του κ. Καραγιάννη οδηγεί τα πράγματα τρία χρόνια τώρα σε αδιέξοδο και πλήρη υποβάθμιση και απαξίωση των Λουτρών, δεν θα περάσει με ένα οργανόγραμμα κάποιου γραφείου που θα προτείνει ίσως το ξεπούλημα της επιχείρησης. Σίγουρα η ανικανότητα των διοικήσεων να βοηθήσουν στη σωστή λειτουργία, έχει το μεγάλο μέρος της ευθύνης, ακόμα σίγουρα η οικονομική κρίση έχει κι αυτή το δικό της ποσοστό,αλλά το να ξεπουλήσουμε ένα μαγαζί που μπορεί και βγάζει 1000-1500 ευρώ την ημέρα «μόνο από την υπολειτουργία του», σημαίνει ότι υπάρχουν ελπίδες ανάκαμψης εφόσον μπουν κανόνες που θα συνδυαστούν με όραμα, νοικοκυροσύνη και κοινή λογική στο πώς πρέπει να λειτουργεί μια τουριστική επιχείρηση!!!
Εμείς λέμε ΝΑΙ στη όποια σωστή αξιοποίηση. Αλλά υπάρχουν αρκετά πράγματα να αξιοποιήσει η επιχείρηση των Λουτρών, π.χ τα αναψυκτήρια, την ταβέρνα, το ξενοδοχείο, τα γήπεδα,το γυμναστήριο, τις πισίνες,τον περιβάλλοντα χώρο, τα φυσικοθεραπευτήρια, να αξιοποιήσει τα 675 στρέμματα γης που περιβάλλουν τα Λουτρά.
Η στροφή επίσης στον θερμαλισμό και τον ιαματικό τουρισμό (ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΣΠΑ) μπορούν να αποτελέσουν πραγματική ευκαιρία ανάπτυξης της επιχείρησης.
Αν θέλουμε να σωθούν τα Λουτρά μπορούμε να τα σώσουμε με συζήτηση και προτάσεις όλοι μαζί, γιατί μόνοι σας απεδείχθη πως δεν τα καταφέρνετε καλά, αφού όσοι ανέλαβαν να τα διοικήσουν νόμιζαν ότι διοικούν το δικό τους μαγαζί με τη λογική «θα κάνω αυτό που εγώ θέλω» ή «όσο είμαι εγώ εδώ αυτό δεν θα γίνει»!!!
Πλήρης επιχειρηματικός παραλογισμός!!!

Για τον ΕΝΕΡΓΟ ΔΗΜΟΤΗ

ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΤΑΥΡΙΔΟΥ

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα