Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Σάββατο 20/07/2024

Tελική ευθεία για την ανακοίνωση των υποψήφιων η Νέα Δημοκρατία

Tελική ευθεία,ανακοίνωση,υποψήφιων,Νέα Δημοκρατία,Απόστολος Τζιτζικώστας,

Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των υποψήφιων περιφερειαρχών που θα στηρίξει στις εκλογές του Μαϊου του 2019 μπαίνει η Νέα Δημοκρατία, με τα λεγόμενα «χρίσματα» να αναμένεται να δοθούν μέχρι το τέλος του μήνα.

Ήδη, η Πειραιώς έχει ξεκαθαρίσει ότι θα στηρίξει τους νυν περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας (Απόστολος Τζιτζικώστας), Θεσσαλίας (Κώστας Αγοραστός), Ηπείρου (Αλέξανδρος Καχριμάνης) και Νοτίου Αιγαίου (Γιώργος Χατζημάρκος).

Στις υπόλοιπες εννιά περιφέρειες, η εκλογική επιτροπή για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, με επικεφαλής το Νικήτα Κακλαμάνη, συνεχίζει το έργο της, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει φυσικά τον τελικό λόγο για κάθε «χρίσμα».

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ΝΔ διαχώρισε τις περιφερειακές από τις δημοτικές εκλογές, δίνοντας σαφώς βάρος και προτεραιότητα στις πρώτες.

«Στις περιφερειακές εκλογές η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει συγκεκριμένα πρόσωπα και συνδυασμούς. Για τον απλούστατο λόγο ότι, με τον τρόπο που εμείς αντιλαμβανόμαστε την οργάνωση του κράτους, οι Περιφέρειες είναι κρίσιμος αναπτυξιακός βραχίονας για την υλοποίηση της πολιτικής μας» τόνισε, ενώ για τις δημοτικές είπε πως «αν πραγματικά πιστεύει κανείς στην χειραφέτηση των τοπικών κοινωνιών, τότε τα κόμματα σταδιακά θα πρέπει να απομακρύνονται από τις λογικές των χρισμάτων, της στήριξης, και να δίνουμε τη δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να εκφραστούν με τον τρόπο με τον οποίο αυτές πιστεύουν ότι είναι ο πιο κατάλληλος».

Στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων, λοιπόν, εν όψει των τελικών ανακοινώσεων, ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης και ο γραμματέας τοπικής αυτοδιοίκησης, Τάσος Γαϊτάνης, έχουν καλέσει σήμερα στις 4 το απόγευμα στην Πειραιώς όλους τους περιφερειακούς συμβούλους που έχουν εκλεγεί με την παράταξη του Πέτρου Τατούλη στην Πελοπόννησο και είναι ταυτόχρονα μέλη της Νέας Δημοκρατίας.

Στη συνάντηση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, θα τους ξεκαθαρίσουν ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να στηρίξει τον κ. Τατούλη στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές και θα ζητήσει από όλους να τοποθετηθούν. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν θα τους ζητηθεί μόνο να δηλώσουν ότι δεν στηρίζουν την υποψηφιότητα Τατούλη ή και να στηρίξουν ενεργά την υποψηφιότητα του Δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, που θα είναι όπως όλα δείχνουν ο υποψήφιος περιφειάρχης Πελοποννήσου με τη στήριξη της ΝΔ. Σε κάθε περίπτωση, το μήνυμα που περνάει είναι ότι η ΝΔ δίνει καθαρή πολιτική μάχη για τις περιφερειακές εκλογές και ενδεχόμενα «αντάρτικα» δεν θα γίνουν αποδεκτά από κανέναν.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα, με απόφαση του κ. Αυγενάκη, παραπέμφθηκαν στην Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ δέκα μέλη του κόμματος από την Ήπειρο, που είχαν δηλώσει ανοιχτά τη στήριξή τους σε άλλο υποψήφιο -και όχι στον κ. Καχριμάνη- για την Περιφέρεια Ηπείρου.

Με την ίδια απόφαση έγινε αναστολή των αξιωμάτων που κατείχαν στη ΝΔ τα δέκα αυτά μέλη, μέχρι την έκδοση της σχετικής απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος, που ακόμα δεν έχει ληφθεί.

parapolitika.gr

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα