Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τρίτη 23/04/2024

Θετικός απολογισμός του Μπάμπη Κυργιάννη για τους Πολίτες με Όραμα

Κλείνοντας στο επόμενο διάστημα και επίσημα η τετραετή περίοδος της νυν δημοτικής θητείας 2019-2023 του Δήμου Λαγκαδά, ήρθε η ώρα του απολογισμού ως προς την δράση μου εντός και εκτός της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου.

Μπάμπης Κυργιάννης

Μέσα σε αυτή την τετραετία, επιδίωξα θεσμικώς και με απόλυτη τεκμηρίωση να αναδείξω τα πλέον σημαντικά ζητήματα της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Λαγκαδά, αποφεύγοντας οποιαδήποτε προσωπική αντιπαράθεση με τα μέλη της απερχόμενης διοίκησης, καθώς κρίνω ότι, αφενός μεν, η όποια προσωπική αντιπαράθεση οδηγεί αποκλειστικά και μόνο στη δημιουργία φθηνών εντυπώσεων, αφετέρου δε, διότι το κύριο ζητούμενο για τους δημότες του Δήμου Λαγκαδά ήταν η ενημέρωση, ανάδειξη και η αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου.

Μέσα σε αυτή την πορεία, ως μέλος της δημοτικής παράταξης “Πολίτες με Όραμα”, προσπάθησα να αξιοποιήσω τον θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης και να συμβάλλω με κριτική στάση αλλά πάντα με τα ανάλογα επιχειρήματα στη δρομολόγηση των διαδικασιών επίλυσης καίριων ζητημάτων, θέτοντας ταυτόχρονα την διοίκηση του Δήμου προ των ευθυνών της.

Κάποιες μόνο από τις κύριες παρεμβάσεις και τοποθετήσεις μου ήταν οι εξής:
– Ανάδειξη του σημαντικού προβλήματος του αποχετευτικού Ζαγκλιβερίου και της διακοπής του Έργου με ευθύνη της Διοίκησης του Δήμου Λαγκαδά. Για το θέμα αυτό είχα υποβάλει και την παραίτηση μου από τη θέση του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ως μορφή αντίδρασης. Μέσα από τις επαναλαμβανόμενες δημόσιες παρεμβάσεις, τέθηκε ερώτημα επ’ αυτού στην αίθουσα της Ελληνικής Βουλής, ενώ μετά από την κοινοποίηση εξώδικης δήλωσης προς τον Δήμο Λαγκαδά, δρομολογήθηκε η διαδικασία ανάθεσης νέας τροποποιητικής μελέτης για το Έργο.

– Προβολή των νομικών ελαττωμάτων της διαδικασίας παραχώρησης χρήσης έκτασης των Λουτρών Λαγκαδά στα πλαίσια ενός μελλοντικού διαγωνισμού παραχώρησης σε τρίτους. Οι δημόσιες τοποθετήσεις μου κρίθηκαν βάσιμες κατά περιεχόμενο και ουσία, αναγκάζοντας την Διοίκηση να συμμορφωθεί με αυτές.

– Έρευνα και δημοσιοποίηση του μείζονος σημασίας για τη δημόσια υγεία ζητήματος του δικτύου ύδρευσης Ζαγκλιβερίου, λόγω αυξημένων νιτρικών στοιχείων στο νερό, καθιστώντας απαγορευτική την πόση και κατανάλωση. Την ίδια ημέρα κατά την οποία ανέδειξα με δημόσια ανάρτηση το σημαντικό πρόβλημα, η Διοίκηση προχώρησε σε διακοπή λειτουργίας μίας συγκεκριμένης γεώτρησης και πλέον από τον Αύγουστο του 2022 και έως σήμερα το υδρευτικό δίκτυο της περιοχής λειτουργεί με ασφάλεια για την υγεία των κατοίκων Ζαγκλιβερίου.

– Προβολή των σημαντικών προβλημάτων των αθλητικών συλλόγων της περιοχής του Δήμου Λαγκαδά, όπως πχ. Αδειοδότηση αθλητικών εγκαταστάσεων, χρηματοδότηση, προτείνοντας πλαίσιο συνεργασίας με τη διοίκηση για την αντιμετώπιση τους.

– Παρέμβαση και θεσμική αντιμετώπιση του προβλήματος της υπέρογκης αύξησης των τιμολογίων ύδρευσης της ΔΕΥΑΛ. Ανέλαβα τη νομική εκπροσώπηση δημοτών του Δήμου Λαγκαδά κατά της ΔΕΥΑΛ στην προσπάθεια δικαστικής αντιμετώπισης του προβλήματος, επιτυγχάνοντας, πέρα από την δικαίωση, την άμεση και σημαντική μείωση των λογαριασμών ύδρευσης.

– Ανάδειξη και θεσμική αντιμετώπιση του ζητήματος πιστοποίησης και αδειοδότησης των παιδικών χαρών που λειτουργούν στην περιφέρεια του Δήμου Λαγκαδά, το οποίο άπτεται της δημόσιας ασφάλειας και υγείας γονέων και παιδιών.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Λαγκαδάς: Οι κτηνοτρόφοι ζητούν 10 ευρώ/κιλό τιμή χονδρικής

Το πρώτο από τα τρία καθιερωμένα πλέον παζάρια λίγο πριν το Πάσχα για την τιμή στην οποία θα πουληθούν τα αμνοερίφια πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ κτηνοτρόφων και εμπόρων στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Ακολουθούν άλλα