Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τετάρτη 27/09/2023

Τι έδειξε η νεκροψία για τον θάνατο της 6χρονης στο Σοχό

Ολοκληρώθηκε η νεκροψία – νεκροτομή της εξάχρονης που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το απόγευμα της Παρασκευής, στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, από τα αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης που διενεργήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τον καθηγητή εργαστηρίου Ιατροδικαστικής, Φώτιο Χατζηνικολάου, προέκυψαν στοιχεία λοίμωξης του αναπνευστικού, ενώ δεν ανιχνεύθηκαν κακώσεις στο σώμα του παιδιού.

Το επόμενο διάστημα αναμένονται και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων προκειμένου να δωθουν πιο ξεκάθαρες απαντήσεις σχετικά με τα αίτια που στέρησαν τη ζωή στο εξάχρονο παιδί.

Υπενθυμίζεται ότι η ανήλικη, σύμφωνα με πληροφορίες, μετέβη αρχικά με τη μητέρα της στο κέντρο Υγείας Σοχού, καθώς είχε έντονη αδιαθεσία, και στη συνέχεια με παραπεμπτικό μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο, που εφημέρευε.

Όταν το παιδί έφτασε στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ήταν καταπονημένο, μεταφέρθηκε στα Επείγοντα του νοσοκομείου και, κατά τη διάρκεια της εξέτασης από τους γιατρούς, υπέστη ανακοπή καρδιάς. Άμεσα σήμανε συναγερμός, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες επί μία ώρα, προκειμένου να επαναφέρουν στη ζωή την εξάχρονη -και, αρχικά, τα κατάφεραν.

Η χαρά όμως δεν κράτησε για πολύ, καθώς, κατά τη διαδικασία της διασωλήνωσης και της μεταφοράς στη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου, το παιδί υπέστη για δεύτερη φορά ανακοπή και έσβησε από τη ζωή από παθολογικά αιτία.

Είχε περάσει κορωνοϊό – Πριν έναν χρόνο χάθηκε και ο πατέρας της

Όπως ανέφεραν στο protothema.gr κάτοικοι του χωριού Σοχού, όπου ζούσε η μικρή με τη μητέρα της, όλη η κοινωνία είναι συντετριμμένη και δεν μπορούν να πιστέψουν πώς το κοριτσάκι έφυγε ξαφνικά από τη ζωή. Όπως λένε, είναι το δεύτερο τραγικό γεγονός που βρίσκει την οικογένεια, αφού πριν από περίπου έναν χρόνο, ο πατέρας της εξάχρονης έφυγε από τη ζωή.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, η εξάχρονη είχε περάσει κορωνοϊό λίγο πριν τελειώσει το καλοκαίρι, ωστόσο έγινε καλά στην υγεία της.

Δεν υπήρχε ασθενοφόρο

«Μόνο οι γιατροί μπορούν να βρούν αν έχει σχέση αυτό ή όχι, βέβαια. Μόλις το παιδί άρχισε να έχει πρόβλημα εχθές, το πήρε η μητέρα και πήγαν γρήγορα στο Κέντρο Υγείας Σοχού. Δεν κάλεσαν όμως ασθενοφόρο, διαθέτει μόνο ένα και πιθανότατα εξυπηρετούσε άλλο περιστατικό» καταγγέλλει κάτοικος, τονίζοντας ότι είναι μεγάλο πρόβλημα για την περιοχή, καθώς, αν υπάρχουν δύο περιστατικά ταυτόχρονα, τότε δεν υπάρχει ασθενοφόρο να μπορεί να εξυπηρετήσει

ΠΗΓΗ protothema.gr

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Ο γνωστός επιχειρηματίας Χρήστος Παπασωτηρίου υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος

Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη “Αλληλεγγύη“, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα είναι στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο γνωστός επιχειρηματίας Χρήστος Παπασωτηρίου.

Μαρία Κουλτουκή για ένα Αειφόρο Λαγκαδά εκμεταλλευόμενοι τις Ανανεώσιμες Πηγές και τα Φωτοβολταϊκά

Μαρία Κουλτουκή για έναν Αειφόρο Λαγκαδά εκμεταλλευόμενοι τις Ανανεώσιμες Πηγές και τα Φωτοβολταϊκά Αγαπητοί συμπολίτες του Δήμου Λαγκαδά είμαι πτυχιούχος της Νομικής σχολής του ΑΠΘ

Κατερίνα Καραποστόλου Σκέψεις και προτάσεις για την εκπαιδευτική πολιτική του Δήμου Λαγκαδά

Κατερίνα Καραποστόλου : Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες Η περίοδος που διανύουμε– με χρονικό ορόσημο τις δημοτικές εκλογές της  8ης Οκτωβρίου 2023 – αποτελεί μια περίοδο σημαντικών

Νέος Πρόεδρος Χρήστος Παντέλης του Πειθαρχικού της Ένωσης Λειτουργών & Γραφείων Κηδειών Ελλάδος

Για τρίτη θητεία πρόεδρος του Πειθαρχικού της Ενωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος ο Χρήστος Παντέλης Συνεχίζει για τρίτη θητεία ο Χρήστος Παντέλης ως πρόεδρος του