Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Σάββατο 20/04/2024

Τι είναι το λάδι καρύδας και ποιες οι ιδιότητές του;

Λάδι καρύδας, ιδιότητες, αντιμικροβιακή, αντιφλεγμονώδης, ανοσοποιητικό, δέρμα, μαλλιά, απώλεια βάρους, μαγειρική, καλλυντικά, φαρμακευτικά, προσοχή

Το λάδι καρύδας είναι ένα φυτικό λάδι που προέρχεται από τη σάρκα της καρύδας. Έχει στερεά μορφή σε θερμοκρασία δωματίου και λευκό χρώμα. Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες σε διάφορες κουλτούρες για μαγειρική, καλλυντικά και φαρμακευτικούς σκοπούς.

Συστατικά:

Κορεσμένα λιπαρά οξέα: Περίπου 90%, με υψηλή περιεκτικότητα σε λαυρικό οξύ.
Μονοακόρεστα λιπαρά οξέα: Περίπου 6%.
Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα: Περίπου 2%.
Βιταμίνη Ε: Ισχυρό αντιοξειδωτικό.
Ιδιότητες:

Αντιμικροβιακή: Βοηθά στην καταπολέμηση βακτηρίων και μυκήτων.

Αντιφλεγμονώδης: Μειώνει τη φλεγμονή και τον πόνο.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό: Βοηθά στην άμυνα του οργανισμού.

Βελτιώνει την υγεία του δέρματος: Ενυδατώνει, θρέφει και προστατεύει το δέρμα.

Βοηθά στην απώλεια βάρους: Αυξάeει τον μεταβολισμό και μειώνει την όρεξη.

Βελτιώνει την υγεία των μαλλιών: Ενυδατώνει, θρέφει και δυναμώνει τα μαλλιά.
Χρήσεις:

Μαγειρική: Τηγάνισμα, ψήσιμο, μαρινάρισμα, σε σάλτσες και σούπες.
Καλλυντικά: Ενυδατική κρέμα, λοσιόν, σαπούνι, μάσκα μαλλιών.
Φαρμακευτικά: Φυσικό αντιβιοτικό, αντιφλεγμονώδες, θεραπεία για δερματικές παθήσεις.
Προσοχή:

Το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά, τα οποία μπορεί να αυξήσουν την “κακή” χοληστερόλη.
Να καταναλώνεται με μέτρο.
Συμβουλευτείτε τον ιατρό σας εάν έχετε προβλήματα υγείας.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα