Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Σάββατο 18/05/2024

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ : ΕΘΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ Η ΙΣΧΥΡΗ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΕΛΛΑΔΑ

«Η ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της πατρίδας μας είναι απόφαση εθνικής ευθύνης για το μέλλον του τόπου.

Και γι’ αυτό δεν θα έπρεπε να διχάζει, αλλά να ενώνει», επισήμανε από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής της Νέας
Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης.

«Η ισχυρή αμυντικά πατρίδα είναι ευθύνη μας για τη σημερινή και για τις αυριανές γενιές κι αν κάποιους τους ενοχλεί που η Ελλάδα δυναμώνει, τους λέμε, ναι, θα δυναμώνει.

Κάθε μέρα θα γίνεται πιο δυνατή, πιο ικανή, πιο σίγουρη. Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε», τόνισε.

Η ομιλία του κ. Αναστασιάδη έγινε στο πλαίσιο της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας». «Όπως έλεγε ο μεγάλος ευεργέτης Ιάκωβος Τσούνης, χωρίς πατρίδα δεν υπάρχει ούτε πλούτος ούτε δόξα ούτε ευτυχία κι αυτό πρέπει να είναι το δόγμα όταν συζητάμε τέτοια θέματα.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ φροντίζοντας με ψυχραιμία και ρεαλισμό να ανταποκριθεί στις πολλαπλές, επιτακτικές ανάγκες που γεννά η γεωπολιτική συγκυρία, προχωρά σε μία συγκροτημένη πολιτική επενδύσεων στην εθνική άμυνα.

Μία πολιτική που δεν μπορεί παρά να προκρίνει ως μείζον ζητούμενο την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος μας μέσα από τον συστηματικό
εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των οπλικών μας συστημάτων», είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στις συμβάσεις που αφορούν στην προμήθεια τριών φρεγατών τεχνολογίας αιχμής τύπου Bellh@ra, την ανανέωση του γερασμένου εξοπλισμού του Πολεμικού Ναυτικού με την προμήθεια 44 τορπιλών βαρέως τύπου και την ενίσχυση της Πολεμικής μας Αεροπορίας με 6 επιπλέον καινούργια μαχητικά αεροσκάφη τύπου Ραφάλ, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι η Ελλάδα αποκτά υπερσύγχρονα όπλα που της δίνουν αποτρεπτική ισχύ απέναντι σε κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης της εθνικής μας κυριαρχίας.

«Οι αγορές των οπλικών συστημάτων ήταν επιβεβλημένες μετά από χρόνια άνυδρα, χωρίς καμιά ουσιαστική αναβάθμιση στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας.

Είναι αποφασιστικά, μελετημένα βήματα μιας συγκροτημένης στρατηγικής που αδιαμφισβήτητα θα προσδώσει μεγάλο επιχειρησιακό
όφελος στο Πολεμικό Ναυτικό και την Αεροπορία μας και θα ενισχύσει τη μαχητική ισχύ τους», πρόσθεσε.

Ο κ. Αναστασιάδης στάθηκε ιδιαίτερα στον ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων σε ένα γεωπολιτικό περιβάλλον σύνθετων προκλήσεων, κρίσεων και εύθραυστων ισορροπιών επισημαίνοντας: «Στο περιβάλλον αυτό καλούνται οι Ένοπλες Δυνάμεις μας να παίξουν καταλυτικό ρόλο συμμετέχοντας στην υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας
μας.

Το έκαναν δύο φορές τα τελευταία δύο χρόνια όταν αντιμετώπισαν με επιτυχία, τις προκλήσεις της Τουρκίας στον Έβρο, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Η επιτυχία οφείλεται κυρίως στην ικανότητα και το θάρρος των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας και τους ευχαριστούμε για
αυτό.Όμως αυτό δεν μπορεί να γίνεται πάντα αν δεν τους ενισχύσουμε με σύγχρονα οπλικά συστήματα .Η Ελλάδα δεν είναι επιθετική δύναμη, είναι αμυντική δύναμη.

Γι αυτό έχει υποχρέωση να εξοπλίζεται λελογισμένα και να αποτελεί μία ισχυρή αποτρεπτική δύναμη, όπως είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφερόμενος στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, παρατήρησε: «Όπως και με την ακατανόητη απόφαση της να μη ψηφίσει την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία τον Οκτώβριο του 2021,τις αμυντικές δαπάνες στον προϋπολογισμό του 2022, έτσι και σήμερα επιλέγει έναν στείρο, μικροκομματικό δρόμο.

Σε μία εποχή δύσκολη από πλευράς γεωπολιτικών προκλήσεων, αυτή η στάση είναι μία επί της ουσίας εσφαλμένη απάντηση σε αυτούς που
επιβουλεύονται την κυριαρχία της Πατρίδας μας».

Καταλήγοντας ο κ. Αναστασιάδης τόνισε: «Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αναβαθμιστούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας στο σύνολό τους.

Ανυπερθέτως να κινηθούμε σε ένα πνεύμα εθνικής σύμπνοιας και αποφασιστικότητας για τη στήριξη και εξασφάλιση της εθνικής μας
κυριαρχίας».

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα