Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Σάββατο 25/05/2024

Γυμνάσιο Λαγκαδά νέες κινητοποιήσεις για το στεγαστικό πρόβλημα

Το στεγαστικό πρόβλημα των γυμνασίων του Λαγκαδά συνεχίζει να ταλανίζει τόσο μαθητές-εκπαιδευτικούς, όσο και τους γονείς των παιδιών που ζητούν λύσεις .

Όσα υποστηρίζουν στο GRTimes ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Ταχματζίδης, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου, Λίνα Σαράφη, αλλά και ο πρόεδρος της Ε’ ΕΛΜΕ, Χρήστος Ζαγανίδης.

Τα δύο γυμνάσια στον Λαγκαδά που φιλοξενούν περί τους 600 μαθητές από το καλοκαίρι έχουν σοβαρά ζητήματα στις υποδομές τους.

Μάλιστα, δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν θα ανεγερθεί νέο σχολείο ή αν υπάρξει επιδιόρθωση του ήδη υπάρχοντος αναφορικά με το 2ο Γυμνάσιο.

Από το καλοκαίρι έχουν υπάρξει ήδη αρκετές κινητοποιήσεις με την Ε’ ΕΛΜΕ να επισημαίνει πως τα Kibo που έχουν τοποθετηθεί δεν επαρκούν μιας και πρόκειται για προσωρινή λύση.

Την περασμένη Τετάρτη (16/2) μάλιστα, ο Σύλλογος Γονέων μαζί με την Ε’ ΕΛΜΕ είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο Λαγκαδά ώστε να τεθούν όλα τα θέματα των σχολείων επί τάπητος, με τη σειρά των προβλημάτων που έθεσαν στη δημοτική αρχή όπως αναφέρουν να μην βρίσκει απαντήσεις και αντίκρισμα.

«Η κατάσταση βρίσκεται σε ένα τέλμα…» τονίζει ο πρόεδρος της Ε’ ΕΛΜΕ

Ο πρόεδρος της Ε’ ΕΛΜΕ, Χρήστος Ζαγανίδης μιλώντας στο GRTimes ανέφερε πως «η κατάσταση βρίσκεται σε ένα τέλμα. Έχουμε δύο σχολεία για τα οποία δόθηκαν προσωρινές λύσεις και όλα είναι στον αέρα σχετικά με την αποκατάσταση των προβλημάτων».

«Το έργο με την ανέγερση νέων σχολείων είναι χρονοβόρο και δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα με τον δήμο να είναι υπεύθυνος να κοινοποιήσει το θέμα προς όλες τις αρμόδιες αρχές. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν το πρόβλημα είναι καθαρά οικονομικό» τόνισε.

Σχετικά με τα περαιτέρω προβλήματα που προκύπτουν υποστήριξε ότι «η θέρμανση δεν επαρκεί με τα παιδιά μέσα στις αίθουσες να παγώνουν όταν επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες. Από την άλλη, δημιουργούνται λιμνάζοντα νερά στον αύλειο χώρο του σχολείου για τα οποία δεν υπάρχει πρόβλεψη».

Λ. Σαράφη: «Δεν έχουμε σχολείο…»

«Δεν πήραμε κάποια διαβεβαίωση για τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τα σχολεία μας» ανέφερε από την πλευρά της στο GRTimes η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Λίνα Σαράφη. Μάλιστα επισήμανε πως «Ο δήμος δεν μπορεί να απαντήσει για ότι έχει να κάνει με το σχολείο. Είναι θέμα χρηματοδότησης από τη Πολιτεία».

Σχετικά με το ζήτημα της μετεγκατάστασης των μαθητών η κ. Σαράφη υποστήριξε πως «σε περίπτωση που δεν έχουμε κατασκευή νέου κτηρίου αλλά επιδιόρθωση δεν ξέρουμε που θα πάνε τα παιδιά μας γιατί δεν υπάρχει άλλο κτήριο στον Λαγκαδά. Ουσιαστικά δεν έχουμε σχολείο σε έναν από τους μεγαλύτερους δήμους».

Θα αποφασίσουμε για τις επόμενες κινήσεις
Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 1ου Γυμνασίου Λαγκαδά μάλιστα τόνισε πως σε νέα συνάντηση που θα λάβει χώρα σήμερα (19/2) στο δημοτικό σχολείο θα συζητηθούν οι επόμενες κινήσεις, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να προγραμματιστεί κάποια μαζικότερη κινητοποίηση το αμέσως επόμενο διάστημα.

Τέλος, σχετικά με τον δήμο Λαγκαδά, επισήμανε πως «αυτό που φαίνεται είναι πως θέλει να βοηθήσει ωστόσο τα χέρια του είναι… δεμένα, μιας και πρόκειται για θέμα που αφορά το κράτος».

Τί αναφέρει στο GRTimes ο δήμαρχος, Γιάννης Ταχματζίδης

Η δημοτική αρχή του Λαγκαδά, αναφέρει πως από μεριάς της κάνει ό,τι είναι δυνατό για να αποκατασταθούν όλα τα προβλήματα, ωστόσο δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις για ζητήματα που αφορούν την Πολιτεία.

«Οι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ, έβγαλαν άχρηστο ότι θετικό έχει κάνει ο δήμος έως τώρα. Ζήτησαν να αντικατασταθούν τα Kibo, με βαρέως τύπου αίθουσες ωστόσο αυτό δεν μπορεί να συμβεί αφού τα ίδια τα Kibo έχουν όλες τις προδιαγραφές ώστε να φιλοξενούν μαθητές. Είναι κατασκευασμένα για σχολικές αίθουσες» τόνισε στο GRTimes ο κ. Ταχματζίδης.

Μάλιστα ανέφερε πως «δεν είναι και ότι πιο ωραίο να κάνεις μάθημα σε τέτοιου είδους αίθουσες, ωστόσο εμείς από πλευράς μας, κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να μπορούν αυτά τα κτίσματα να φιλοξενούν τους μαθητές. Μέχρι και αφυγραντήρες ζητήθηκε να μπουν και είναι ένα αίτημα που εξετάζουμε».

«Δεν μπορούμε να πατήσουμε ένα κουμπί και να χτιστεί ένα σχολείο»
Σχετικά με το ζήτημα της αποκατάστασης των Γυμνασίων υποστήριξε τα εξής: «Το ένα από τα δύο σχολεία δημοπρατείται για να γίνει σε νέο χώρο. Μάλιστα η δημοπράτηση του βρίσκεται στο τελικό στάδιο και σύντομα αναμένεται να έχουμε εξελίξεις ενώ σχετικά με το δεύτερο έχουμε στείλει μελέτη στο υπουργείο Υποδομών και πιέζουμε ώστε να έχουμε ένα χρονικό ορίζοντα για την αποκατάσταση του. Δυστυχώς δεν μπορούμε να πατήσουμε ένα κουμπί και να χτιστεί ένα σχολείο».

Επιπλέον, σχολίασε πως «σύμφωνα με τη μελέτη αυτό που προκύπτει είναι πως οικονομικά συμφέρει περισσότερο να κατασκευαστεί ένα νέο κτήριο παρά να έχουμε επιδιόρθωση του ήδη υπάρχοντος. Ωστόσο αυτό δεν θα το κρίνουμε εν τέλη εμείς αλλά το ίδιο το υπουργείο».

«Τα μόνα προβλήματα εντοπίζονται στη μεταστέγαση των μαθητών αλλά αυτό είναι και λογικό όταν πρόκειται για 600 παιδιά. Κατά τα άλλα, η σχολική διαδικασία διεξάγεται με κανονικούς ρυθμούς» είπε.

Κλείνοντας μάλιστα ο κ. Ταχματζίδης επισήμανε πως «εμείς σαν δήμος δεν λειτουργούμε με κομματικά κριτήρια αλλά προσπαθούμε ότι πρόβλημα και αν προκύψει να το λύσουμε προς όφελος των δημοτών μας» ενώ τόνισε πως «βρισκόμαστε σε απόλυτη συνεννόηση με τους Συλλόγους Γονέων που ουσιαστικά είναι οι γονείς των μαθητών και αυτό είναι το σημαντικό».

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα