Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 26/04/2024

Κίνδυνος Φωτιάς σε ξερά χόρτα και απορρίμματα στον Λαγκαδά

Σφοδρά παράπονα για τα θέματα καθαριότητας διατυπώνουν οι κάτοικοι του Δήμου Λαγκαδά , κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των δημοτών.

Χόρτα ξερά με μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς και άγρια βλάστηση σε παρατημένα οικόπεδα που σε αρκετές περιπτώσεις αγγίζουν το μισό μέτρο, συσσωρευμένα κλαδέματα και μπάζα που δεν μαζεύονται, ανοικτά φρεάτια με ορατό τον κίνδυνο να πέσουν μέσα μικρά παιδιά, χορταριασμένα πάρκα και ακαθαρσίες από περιττώματα σκύλων, συνθέτουν το σκηνικό σε αρκετές περιοχές του Δήμου και ειδικότερα στον Λαγκαδά και σε πολλές ενότητες του Δήμου Λαγκαδά .

Κάτοικοι του Δήμου Λαγκαδά που επικοινώνησαν με το Live lagadas  καταγγέλλουν ότι πλέον δεν τολμούν να βγουν στις αυλές των σπιτιών τους, καθώς οι τεράστιες ανοικτές εκτάσεις σε συνδυασμό με την ολιγωρία που παρατηρείται στον καθαρισμό των χόρτων από τα πεζοδρόμια και τα οικόπεδα, έχουν μετατρέψει τις περιοχές αυτές σε εστίες μολύνσεων με αυξημένη παρουσία ερπετών τρωκτικών και σμήνη απο κουνούπια .

Την αγανάκτηση των δημοτών προκαλεί επίσης η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζουν οι χώροι πρασίνου και οι παιδικές χαρές που λειτουργούν στα όρια του Δήμου, που σε αρκετές περιπτώσεις έχουν αφεθεί στο έλεος του χρόνου.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του χορταριασμένα πάρκα , όπου η πρόσβαση για μικρά παιδιά είναι σχεδόν απαγορευτική, ενώ και τα παιχνίδια του χώρου έχουν υποστεί φθορές και άλλες ζημιές και οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν μεριμνήσει για την επιδιόρθωση ή την αντικατάστασή τους, με αποτέλεσμα να ελλοχεύουν κίνδυνοι για τους νεαρούς επισκέπτες του πάρκου.

Τελείωσαν οι εκλογες και μαζί με αυτές και η δύναμη του πολίτη με τους υπεύθυνους για την κατάσταση να μας  λοιδορούν .

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα