Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Πέμπτη 02/05/2024

Καθαρίζουν τα ρέματα του Δήμου Λαγκαδά ενόψει του χειμώνα

Καθαρίζουν,ρέματα,Δήμου Λαγκαδά,ενόψει,χειμώνα,

Υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμου Λαγκαδά .

Σε συμφωνία για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης προϋπολογισμού 71.000 ευρώ για την υλοποίηση εργασιών καθαρισμού ρεμάτων στα διοικητικά όρια του δήμου Λαγκαδά, προχώρησαν σήμερα η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου με τον δήμαρχο Λαγκαδά, Γιάννη Καραγιάννη. Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων τόσο της ΠΚΜ όσο και του Δήμου.
Σε δηλώσεις της η κ. Πατουλίδου τόνισε χαρακτηριστικά πως «στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – αντιπεριφέρεια Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε και είμαστε αποτελεσματικοί. Όμως, μετά την ψήφιση του Νόμου 4555/2018 («Κλεισθένης») αναλάβαμε μόλις τον Ιούλιο, μεταξύ άλλων, και την αρμοδιότητα των αντιπλημμυρικών έργων όλων των υδατορεμάτων ακόμα και όσων βρίσκονται στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές που ανήκαν στην περιοχή ευθύνης και αρμοδιότητας των αντίστοιχων δήμων. Και την αναλάβαμε χωρίς να έχουμε τις σχετικές μελέτες, τον απαιτούμενο αριθμό εργαζομένων και τους κατάλληλους πόρους και μέσα για να την ασκήσουμε κατά τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο».
Από την πλευρά του ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία του δήμου με την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα με την αντπεριφερειάρχη κ. Πατουλίδου.
«Ήταν αυτονόητο να παραδώσουμε στην περιφέρεια τις σχετικές μελέτες που ολοκληρώσαμε για τον καθαρισμό των ρεμάτων μας. Τα αυτοδιοικητικά όρια του δήμου Λαγκαδά μπορεί να είναι περιορισμένα, η ευθύνη όμως για την προστασία των πολιτών και της βελτίωσης της καθημερινότητας τους ξεπερνά τα όρια των τοπικών αναγκών» ανέφερε ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι με την προγραμματική σύμβαση θα προχωρήσουν άμεσα οι απαραίτητες επεμβάσεις στα ρέματα.

 

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα