Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 26/04/2024

Κ. Θ. Ιππασίας Λαγκαδά : Ζητάμε τη στήριξη του κράτους όχι ελεημοσύνη

Τον “κώδωνα κινδύνου” κρούει η ψυχολόγος και εκπαιδεύτρια θεραπευτικής ιππασίας και ιδρύτρια της Ιπποστήριξης Αστικής μη κερδοσκοπικής Εταιρείας, Κατερίνα Ρόκου! Όπως καταγγέλει η ίδια στο Thesspress.gr η μη λειτουργία του κέντρου οδηγεί στην άμεση καταστροφή του!

Ο ΚΑΔ του κέντρου αφορά σε υπηρεσίες ατόμων με αναπηρία και παραμένει κλειστό λόγω του κορονοϊού!

Το βοήθημα των 800 ευρώ δεν το έχει διαθέσει η κυβέρνηση σε εταιρείες με αυτή τη νομική μορφή!

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το θεραπευτικό κέντρο είναι τεράστιο καθώς τα έξοδα των αλόγων δεν σταματούν ούτε περιορίζονται με την αναστολή της λειτουργίας και σε πολύ σύντομο διάστημα δεν θα υπάρχει η δυνατότητα προμήθειας ούτε καν η τροφή για τα άλογα.

“Η ύπαρξη μας οφείλεται στα μέλη μας, στις οικογένειες που ωφελούνται από την θεραπεία μέσο των αλόγων! Αυτούς τους μήνες ο ιός μας στέρησε την επαφή με τα μέλη μας και αυτό δυστυχώς είχε αντίκτυπο την οικονομική μας κατάρρευση.

Η επιστροφή μας στην προηγούμενη κατάσταση δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη ποτέ θα συμβεί. Η θεραπευτική ιππασία είναι μια δράση κοινωνικής ευθύνης και απευθύνεται σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Ζητάμε από την Κυβέρνηση να μας συμπεριλάβει στο βοήθημα που έχουν προβλέψει για τις επιχειρήσεις καθώς ο ΚΑΔ μας παραμένει σε αναστολή! Από τον Μάρτιο δεν έχουμε καμία πηγή εσόδων ενώ τα έξοδα των αλόγων τροφές, πετάλωμα, κ.α. παραμένουν καθώς και τα υπόλοιπα λειτουργικά ενοίκιο και πάγιοι λογαριασμοί.

Ζητάμε τα αυτονόητα, την στήριξη του κράτους και όχι ελεημοσύνη”, τονίζει η Κατερίνα Ρόκου.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα