Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τρίτη 19/03/2024

Σάββας Αναστασιάδης η πανδημία του λαϊκισμού

Μια πανδημία, γεγονός που συμβαίνει κάθε εκατό χρόνια σε τέτοια ένταση και τέτοια έκταση, γεγονός που πλήττει όλο τον πλανήτη κι όχι μόνο τη δική μας χώρα, μόνο στην Ελλάδα, γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από την μείζονα αντιπολίτευση.

Του Σάββα Αναστασιάδη, βουλευτή ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης

Η εκ των προτέρων «απάντηση» του κ. Τσίπρα στον πρωθυπουργό, πριν ακόμη ακούσει τι θα πει ο Κ. Μητσοτάκης, ξεγυμνώνει τον λαϊκισμό με τον οποίο το κόμμα των φίλων του Τσάβες και του Μαδούρο προσεγγίζει ακόμη και τα πιο σοβαρά θέματα όπως είναι αυτά της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι απώλειες από την πανδημία είναι πολλές. Πάνω από 5 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο, εκ των οποίων 17 χιλιάδες στη χώρα μας. Ναι, η Ελλάδα θρηνεί αχρείαστες απώλειες. Ένας ιδιότυπος παγκόσμιος πόλεμος, με επιπτώσεις στις εθνικές οικονομίες. Παρ’ όλ’ αυτά ο κ. Τσίπρας επιμένει να… πολυλογεί σαν να μην έχουμε πανδημία, σα να συμβαίνει αυτό μόνο στην Ελλάδα.

Με χαρακτηρισμούς αντί για επιχειρήματα, επιχειρεί να απαξιώσει προσωπικά τον πρωθυπουργό, με έναν αναχρονιστικό τρόπο «αποδόμησης». Με συστηματικό λαϊκισμό στο θέμα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, υποσχόμενος προσλήψεις και μόνο προσλήψεις. Αυτό είναι το μοναδικό… «σχέδιο» του κ. Τσίπρα.

Κλείνει συνεχώς το μάτι στους αντιεμβολιαστές, επιχειρώντας να εκμεταλλευτεί τον συστηματικό παραλογισμό μιας ακραίας μερίδας των πολιτών που έχει καταντήσει απόλυτα συστημικός. Αντίδραση για τα πάντα και πολιτική εκμετάλλευση της υποτιθέμενης αντίδρασης. Ακόμη και στο κεντρικό σλόγκαν της καμπάνιας του αποφεύγει να πει «λέμε ναι στο εμβόλιο».

Είναι ευτυχής συγκυρία που σε αυτή τη δύσκολη στιγμή τον τόπο κυβερνά η Νέα Δημοκρατία σε μια κατάσταση που διαρκώς μεταβάλλεται και απαιτεί αλλεπάλληλες προσαρμογές της στάσης των κρατών.

Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, η κυβέρνηση κατάφερε να στηρίξει τις επιχειρήσεις, να κρατήσει τον έλεγχο της πανδημίας, να δρομολογήσει την επιστροφή στην κανονικότητα λαμβάνοντας κάθε φορά τα αναγκαία μέτρα.

Δεν είναι τυχαίο ότι η χώρα πέτυχε την τρίτη υψηλότερη ευρωπαϊκή επίδοση στην ανάπτυξη αλλά και τη μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας, με τη δημιουργία 180.000 νέων θέσεων εργασίας.

Σίγουρα δεν μπαίνουν όλοι οι ανεμβολίαστοι στο ίδιο καζάνι. Υπάρχουν οι ακραίοι, οι πολιτικοποιημένοι, οι ανειδίκευτοι «επιστήμονες», οι ευλόγως φοβισμένοι. Ο Κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση εξαρχής επιχείρησαν να πείσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν, χρησιμοποιώντας τη λογική γλώσσα της γνώσης και της επιστήμης.

Δυστυχώς, οι επιτήδειοι δεν επέτρεψαν να πετύχουμε τα ποσοστά της Πορτογαλίας στους εμβολιασμούς και σήμερα να βιώνουμε ως χώρα αυτό που οι ειδικοί αποκάλεσαν «πανδημία των ανεμβολίαστων». Καθημερινά ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας χάνουν τη ζωή τους, ενώ θα μπορούσαν να σωθούν εάν είχαν κάνει το εμβόλιο.

Κι όπως είπε ο πρωθυπουργός, «οφείλουμε να γυρίσουμε την πλάτη στον φόβο και σε κάθε τσαρλατάνο που, για τη δική του δημοσιότητα και προβολή, εμπορεύεται την άγνοια».

Να γυρίσουμε την πλάτη στην «πανδημία του λαϊκισμού». Τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας μπορεί να μην είναι ευχάριστα, αλλά είναι απόλυτα αναγκαία.

Πρόκειται για επιλογές ενθαρρυντικές και όχι κατασταλτικές. Με διάθεση πειθούς και όχι αντιπαράθεσης που γεννάει διχασμούς και κοινωνικούς αυτοματισμούς. Η λήψη τους αποτελεί εθνικό καθήκον, στοιχειώδη υποχρέωση της κυβέρνηση απέναντι σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, απέναντι στην κοινωνία και την Πατρίδα.

Λέμε, λοιπόν, ναι στο εμβόλιο, ως το μοναδικό ασφαλές όπλο για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Για να επιστρέψουμε στη ζωή. Για να λειτουργήσουμε την οικονομία. Για να πάμε το δυνατόν συντομότερο στην ελπιδοφόρα επόμενη μέρα.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα