Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 26/04/2024

Το «Πάσχα του καλοκαιριού» εις τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου-Λαγκαδά

Mετά πάσης λαμπρότητος και με την προσήκουσα μεγαλοπρέπεια, θα εορτασθεί  το επονομαζόμενο και «Πάσχα του καλοκαιριού», η εορτή της Κοιμήσεως και η εις τους Ουρανούς Μετάστασή της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων της κορυφαίας εορτής του Θεομητορικού κύκλου, θα ειναι ο περίλαμπρος Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου-Λαγκαδά, όπου πλήθος πιστών και ευλαβών προσκυνητών όλων των ηλικιών ευλαβικά και με μέτρα προστασίας  για να ανάψουν ένα κερί ή να εκπληρώσουν ένα τάμα στην Εικόνα της Παναγίας μας, καθώς και τον καταστόλιστο Επιτάφιο

Αυτής, υποκλινόμενοι με πίστη, ευλάβεια και σεβασμό στην Χάρη Της, ακούγοντας και συμψάλοντας με υποδειγματική τάξη, ευπρέπεια και κατάνυξη τους υπέροχους ύμνους της εορτής.

Το ασύλληπτο κάλλος της Παρθενικής Καθαρότητος, το υπερβάλλον μεγαλείο και η δόξα Της, αφήνουν έκπληκτους όχι μόνο του ανθρώπους, αλλά και τους αγγέλους. Έκθαμβος ο Αρχάγγελος Γαβριήλ και αμήχανος «καταπλαγείς εβόα τη Θεοτόκω…»

 

Κατά τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, η Παναγία μας είναι η δόξα όλων των επιγείων, των ουρανίων η τερπνή ευχαρίστηση και το στολίδι το ανεκτίμητο ολόκληρης της κτίσης».

Όσο περισσότερο μελετά κανείς το Μυστήριο της Παναγίας μας, τόσο περισσότερο αυτό βαθαίνει. Όσο περισσότερο προσεγγίζουμε το θαύμα Της, τόσο αυτό διαστέλλεται».

Η Παναγία μας, η Μητέρα όλων μας, ζητά από εμάς να έχουμε συνεχώς στην καρδιά μας τον Υιό Της και Θεό.

Η Παναγία δεν μας εγκατάλειψε ποτέ και δεν θα το κάνει και τούτους τους καιρούς τους δύσκολους που το Έθνος και αξίες δοκιμάζονται και η Πατρίδα μας περνάει την λεγομένη κρίση».

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα