Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Κυριακή 14/04/2024

Φάνης Παπάς: Η συνεργασία απέδειξε ότι μπορεί να παράγει αποτελέσματα

Φάνης Παπάς: Στο πρόσφατο παρελθόν, η συνεργασία Υγειονομικού Προσωπικού, Στρατού, Πυροσβεστικής & ΟΤΑ, απέδειξε ότι μπορεί να παράγει αποτελέσματα

Ομιλία στη συζήτηση του Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας που ψηφίστηκε χθες.

Το ψηφισθέν νομοσχέδιο αφορά «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών αναγκών προστασίας της δημόσιας υγείας & την ενίσχυση στελέχωσης πληρωμάτων στα ασθενοφόρα των δομών του ΕΚΑΒ, των Κέντρων Υγείας & των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων νησιωτικών & ορεινών περιοχών της χώρας».

Ο Βουλευτής ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης Φάνης Παπάς, πριν ξεκινήσει την ομιλία του, εξέφρασε τη μεγάλη του λύπη για την τραγική απώλεια των δύο ηρώων της πολεμικής αεροπορίας που έπεσαν στο καθήκον, στην υπερπροσπάθεια τους για κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Κάρυστο.

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Παπάς αναφέρθηκε στις στοχευμένες παρεμβάσεις της κυβέρνησης της ΝΔ στον τομέα της Υγείας κατά την προηγούμενη 4ετία, όπως:
▪️στην αύξηση των κρατικών δαπανών κατά 37%,
▪️στις νέες κλίνες ΜΕΘ οι οποίες από 535 έφτασαν τις 1300 καλύπτοντας με μεγάλη ταχύτητα τον ευρωπαϊκό μέσο όρο,
▪️την πραγματοποίηση 7000 νέων προσλήψεων μόνιμου προσωπικού,
▪️την αύξηση μετά από 15 έτη, κατά 10%, των μισθών του ιατρικού προσωπικού & τη θέσπιση ειδικών επιδομάτων για εργαζόμενους σε ΜΕΘ & ΕΚΑΒ,
▪️τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με τη θέσπιση
του δωρεάν προσωπικού γιατρού & την εγγραφή σχεδόν 5 εκ. πολιτών,
▪️το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης “ΣπύροςΔοξιάδης”,
▪️τη διάθεση 250 εκ.€ για προληπτικές εξετάσεις
& πάνω από 100.000 δωρεάν μαστογραφίες που έσωσαν τη ζωή σε περισσότερες από 6.000 γυναίκες,
▪️την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με περίπου 500 νέους εργαζόμενους σε σχέση με το 2019,
▪️το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού κατά της Covid-19, το οποίο στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία & αποτέλεσε παράδειγμα για πολλές άλλες χώρες.

Σύμφωνα με το κ. Παπά πέρα από τη συμβολή του υγειονομικού προσωπικού της χώρας, στην υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος, συνέβαλε ταυτόχρονα η άρτια συνεργασία & ο συντονισμός με άλλους φορείς & υπηρεσίες του κράτους, όπως πχ ο στρατός.
“Αυτό ακριβώς πραγματεύεται το παρόν νομοσχέδιο…, το εγχείρημα μιας ακόμη συνεργασίας μεταξύ Ιατρικού – Νοσηλευτικού Προσωπικού & Στρατού – Πυροσβεστικής – ΟΤΑ. Μια συνεργασία που στο πρόσφατο παρελθόν απέδειξε ότι μπορεί να αποδώσει & να παράγει αποτελέσματα…”, τόνισε ο κ. Παπάς.

“Αναλαμβάνοντας τον ρόλο των οδηγών στελέχη των ενόπλων δυνάμεων ή της πυροσβεστικής, απελευθερώνονται διασώστες για άλλα οχήματα, διπλασιάζοντας έτσι για τα μεικτά πληρώματα τις βάρδιες
μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Αυτό το προσωρινό μέτρο θα ισχύσει έως 31/12/2023”, επεσήμανε ο κ. Παπάς.

Ειδική αναφορά τέλος έκανε ο βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης στο άνοιγμα της πλατφόρμας λοιπού επικουρικού προσωπικού για την πρόσληψη 250 ατόμων πληρωμάτων ασθενοφόρων με διετή θητεία, μεταξύ των οποίων & 40 μοτοσικλετιστών.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Διαμαρτυρία σχετικά με την υπό ίδρυση Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας Α.Ε

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων εξέδωσε ανακοίνωση – διαμαρτυρία σχετικά με την υπό ίδρυση Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας Α.Ε, δια του Προέδρου του