Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 19/04/2024

Ο Δήμος Λαγκαδά ” νομιμοποιεί ” τις αυξήσεις της ΔΕΥΑ Λαγκαδά

Ο Δήμος Λαγκαδά νομιμοποιεί τις αυξήσεις της ΔΕΥΑ Λαγκαδά κάνοντας παρέμβαση στο δικαστήριο με δεύτερο δικηγόρο υπεράσπισης κατά δημότη και υπερ. της ΔΕΥΑ Λαγκαδά που ο μεταβατικός Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Λαγκαδά είναι τα ίδια πρόσωπα .

Μετά την ανακοίνωση του χρέους προχτές στους Αρχηγούς των παρατάξεων για τρυπα 8 εκατομμύρια χρέος τα τελευταία χρόνια  η ΔΕΥΑ Λαγκαδά συνεχίζει να ρίχνει λάδι στην φωτιά με τους λογαριασμούς νομίζοντας ότι ο δημότης φταίει για την κακοδιαχείριση και την κατασπατάληση νερού καθώς είναι πολλές οι αναφορές για βλάβες ανεξέλεγκτες για διαρροές που ξεπερνούν τους 2 μέχρι και 4 μήνες …..

Κατάθεση στην εισαγγελία της Θεσσαλονίκης δώσαμε 9-6-2023 κατά του Προέδρου της ΔΕΥΑ Λαγκαδά και πρώην δημάρχου Λαγκαδά Ιωάννη Ταχματζίδη  καθώς προϋπήρχε και άλλη αναφορά προς την εισαγγελία της Θεσσαλονίκης  10-2-2023 και κατόπιν σχετικής κλήτευσης, ενώπιον του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης την 8-3-2023  σχετικά με τα θέματα της ΔΕΥΑ Λαγκαδά προσκομίζοντας το επίμαχο βίντεο καθώς και υλικό που θα κριθεί από την αρμόδια εισαγγελία  .

Δημοσίευση <<Νερό Ζαγκλιβερίου & Αδάμ: Πόσα νιτρικά αντέχει ο ανθρώπινος οργανισμός; >> σύμφωνα με την Ιατρική κοινότητα και έρευνες του εξωτερικού είναι μια ουσία που είναι ιδιαίτερα ανησυχητική η παρουσία της στο νερό που πίνουμε είναι τα, καθώς η υπέρβαση των ορίων σε νιτρικά άλατα της περιεκτικότητας τους στο νερό, θεωρείται τοξική για τον άνθρωπο και προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην υγειά του και βλέποντας το πρόβλημα η διοίκησή δεν ενημέρωσε του δημότες για να πάρουν τις κατάλληλες προφυλάξεις καθώς και τα πολλά κρούσματα καρκίνου τα τελευταία χρόνια που σημειώνουν υψηλή άνοδο η ιστοσελίδα μας ανήρτησε την δημόσια τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Λαγκαδά κ. Χαράλαμπου Κυργιάννη αναφορικά με το θέμα της εύρεσης νιτρικών στοιχείων στην περιοχή Ζαγκλιβερίου, κατόπιν σχετικής δειγματοληψίας του πόσιμου ύδατος της εν λόγω περιοχής, ως ζήτημα που αφορά το ύψιστο αγαθό και διασφάλιση της δημόσιας υγείας .

Ως προς την κρινόμενη με την παρούσα προκαταρκτική εξέταση χρονική περίοδο, σημειώνω τα κάτωθι. Πράγματι, η ιστοσελίδα Live Lagadas News (Λαιβ Λαγκαδας Νιουζ), της οποίας τυγχάνω διαχειριστής, την 11-2-2023, πραγματοποίησε ανάρτηση στο διαδίκτυο με θέμα: “Ενώπιον του Εισαγγελέα Δήμαρχος Λαγκαδά και Πρόεδρος. Ενώπιον του Εισαγγελέα μετά από αναφορές μας ο Δήμαρχος Λαγκαδά και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Λαγκαδά μαζί με τον Διευθυντή μετά τις αποκαλύψεις στην 18η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά παρουσία όλων των δημοτικών συμβούλων” .

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται και στο κείμενο του δημοσιεύματος και σύμφωνα με την παρέμβαση-τοποθέτηση ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Λαγκαδά του κ. Φίλιππου Γεωργουδάκη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του Δήμου Λαγκαδά με την επωνυμία “Λαϊκή Συσπείρωση” υφίσταται υπέρογκη χρέωση των λογαριασμών ύδρευσης μέσω αύξησης στις κλίμακες κατανάλωσης αυτού, κατά την διαδικασία υπολογισμού και χρέωσης αυτού.

Σημειώνεται, ότι η ιστοσελίδα μας είχε δημοσιεύσει την << Η 18η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά τα Προβλήματα Δήμου Λαγκαδά >> στον επίσημο λογαριασμό Live Lagadas News της στο YouTube (Γιουτιουμπ) την 18η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Λαγκαδά, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε και η συγκεκριμένη τοποθέτηση του κ. Φίλιππου Γεωργουδάκη.

Περαιτέρω, το άρθρο του συγκεκριμένου δημοσιεύματος επικεντρώνεται, κατά κύριο λόγο, στην παρέμβαση-καταγγελία του κ. Φίλιππου Γεωργουδάκη περί του γεγονότος άντλησης εκ μέρους της Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ετησίως ποσότητας τεσσάρων (4) εκατομμυρίων κυβικών νερού και τιμολόγησης έναντι αυτού ποσότητας μόνο των δύο (2) εκατομμυρίων κυβικών νερού, με συνέπεια την απώλεια της υπόλοιπης ποσότητας των δύο (2) εκατομμυρίων κυβικών νερού αλλά και την αντίστοιχη επιβάρυνση των οικονομικών της δημοτικής επιχείρησης, ως προς την υποχρέωση πληρωμής του κόστους της συνολικής ποσότητας των τεσσάρων (4) εκατομμυρίων κυβικών νερού. Τούτο, όπως γίνεται αντιληπτό, έχει ως περαιτέρω συνέπεια τη μετακύλιση του οικονομικού βάρους στους δημότες του Δήμου Λαγκαδά για την κάλυψη των οικονομικών υποχρεώσεων της δημοτικής επιχείρησης.

Επί του κειμένου της προκείμενης δημοσίευσης στο διαδίκτυο, υφίσταται επισύναψη και του επίμαχου βίντεο από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Λαγκαδά, με την εν λόγω παρέμβαση-τοποθέτηση-καταγγελία του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης κ. Φίλιππου Γεωργουδάκη.

Ζήτημα επίσης εγείρει ότι τόσα χρόνια η ΔΕΥΑ Λαγκαδά τι έκανε για να προασπίσει τα συμφέροντα των καταναλωτών – δημοτών της , που θα απαντηθεί από την αρμόδια εισαγγελία .

Δείτε την σημερινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, όπως αναρτήθηκε στη Διαύγεια ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ τις υπέρογκες αυξήσεις για να κλεισουν την τρύπα των 3.500,000 ευρώ ….

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
1. Την αποδοχή της υπ. αρ. 29225/06.06.2023 γνωμοδότησης – εισήγησης του νομικού συμβούλου του Δήμου κ. Μαυρίδη Θεόδωρου και την άσκηση πρόσθετης παρέμβασης υπέρ της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λαγκαδά κατά τη συζήτηση της υπ’ αρ. ΓΑΚ/ΕΑΚ 538/2/2023 αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του Ειρηνοδικείου Λαγκαδά στις 13.06.2023.
2. Τον ορισμό της δικηγόρου ********************  και την ανάθεση πληρεξουσιότητας σε αυτήν για την δήλωση της άσκησης της πρόσθετης παρέμβασης υπέρ της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λαγκαδά
κατά τη συζήτηση της υπ’ αρ. ΓΑΚ/ΕΑΚ 538/2/2023 αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του Ειρηνοδικείου Λαγκαδά στις 13.06.2023 και τη διεξαγωγή των διαδικαστικών πράξεων ενώπιον του Ειρηνοδικείου Λαγκαδά.
Σε ότι αφορά την αμοιβή του πληρεξούσιου δικηγόρου, αυτή θα είναι η προβλεπόμενη από τις διατάξεις του Κώδικα περί Δικηγόρων του ν. 4194/2013 (ΦΕΚ 208/27-09-
2013) και την τροποποίηση του με το ν.4205/2013 (ΦΕΚ 242/06-11-2013).
3. Την ανάθεση στην Οικονομική Υπηρεσία για τις περαιτέρω ενέργειες.
Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 108/2023.
Αφού αναγνώστηκε το πρακτικό αυτό υπογράφεται ως ακολούθως.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αϊβαζίδης Χαράλαμπος
ΤΑ ΜΕΛΗ:
1. Αϊβατζίδης Παντελής
2. Αναστασιάδης Νικόλαος
3. Δοϊρανλής Πέτρος
4. Πατλιάκας Εμμανουήλ

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα